Websiteonderzoek

Een usability test wordt uitgevoerd om de gebruiksvriendelijkheid van uw website te analyseren en om antwoord te krijgen op belangrijke vragen als: Hoe succesvol is uw website? Wordt de doelgroep bereikt? Is de website duidelijk in gebruik? Dè manier om dat te meten is natuurlijk via de bezoekers van uw website zelf. Daarom biedt RMI u een usability test. Wij hebben onder andere al usability onderzoeken uitgevoerd bij verschillende ministeries, het UWV en verzekeringsmaatschappijen, zoals het ABP.

Waarom een usability onderzoek?
Klanten voelen zich aangetrokken tot een website die bij hen past en gemakkelijk is om mee om te gaan. Wanneer een website gebruikersvriendelijk is en er aantrekkelijk en overzichtelijk uit ziet zullen klanten eerder geneigd zijn om terug te komen. Met een usability test worden er voorstellen gedaan om de effectiviteit en efficiency van uw website te verbeteren.

SiteLab voor usability testing
Onze tool voor een usability testing is SiteLab. Bij SiteLab wordt er een kwalitatief onderzoek uitgevoerd. Dit gebeurt op basis van observaties en diepte interviews. Wij kijken bij deze onderzoeksmethode mee op het computerscherm van de bezoeker en zien daarnaast de lichaamstaal en de gezichtsuitdrukking van een bezoeker. SiteLab is dé tool voor website usability onderzoeken en zal bijdragen aan een meer succesvolle website. Wij kunnen dit onderzoek doen op elke gewenste locatie in Nederland.

RMI is een flexibele organisatie met korte lijnen. Al een dag na de usability test zijn de resultaten beschikbaar en geven wij u aanbevelingen om uw website te optimaliseren. Wij hanteren een no nonsense cultuur en werken niet met hoogdravende visies of fraaie modellen als deze niet bijdragen aan het resultaat. Onze aanbevelingen zijn eenvoudig, begrijpelijk en praktisch toepasbaar. Neem voor meer informatie of vragen over usability testing of andere soorten (online) onderzoek contact met ons op. Dit kan telefonisch via 0031 (0)45-40 00 401 of via ons contactformulier.