Onbehagen in Nederland valt mee

Naar aanleiding van de uitslag van de laatste verkiezingen in Nederland voor de Tweede Kamer (2009) en Provinciale Staten (2011) wordt er herhaaldelijk gediscussieerd over de vraag of de grote winst voor de PVV (mede) verklaard kan worden uit een toenemend onbehagen in Nederland. In Limburg heeft Dagblad De Limburger een reeks artikelen gepubliceerd over dit (vermeende) onbehagen, mede omdat de PVV een groot aantal stemmen in de provincie Limburg heeft gekregen. De resultaten van dit journalistieke werk zijn op een bijeenkomst op 16 februari 2012 besproken. Tijdens die bijeenkomst is ook naar verklaringen gezocht. Diverse mogelijke verklaringen zijn door experts en wetenschappers naar voren gebracht. Echter, die verklaringen zijn niet via wetenschappelijk onderzoek getoetst.

Daarom hebben Etil en RMI een onderzoeksproject ge├źntameerd dat wel beoogt wetenschappelijk verantwoorde antwoorden te geven op de vraag of
– een bepaalde mate van onbehagen in Nederland bestaat, en
– wat de verklaringen zouden kunnen zijn voor het (vermeende) onbehagen in Nederland.

Lees hier het persbericht over dit onderzoek.

Over Evert Webers

Tags: ,